Crypto markt op laagste punt van heel 2018

Bitcoin kelderde gisteren (14 nov) naar zijn laagste prijs van 2018, terwijl de prijzen van de andere grote cryptocurrencies ook daalden.

Bitcoin schommelt rond de 4900 euro – een daling van meer dan 12 procent in een dag – een teken dat de volatiliteit is wedergekeerd.

Inderdaad, Bitcoins collectieve marktkapitalisatie daalde voor het eerst sinds 12 november vorig jaar onder het niveau van 100 miljard dollar, volgens CoinDesk’s Crypto-Economics Explorer (CEX).

Alleen al in de afgelopen 12 uur daalde de totale kapitalisatie van de markt voor cryptocurrency van ongeveer 210 miljard dollar naar waar het nu staat, 180 miljard dollar. De huidige afschrijving van 15% heeft ertoe geleid dat de markt de laagste waarde heeft sinds 31 oktober vorig jaar, laten CoinMarketCap gegevens zien.

Andere grote cryptocurrencies rapporteren dalingen van meer dan 10 procent op de dag, inclusief ETH, XRP en bitcoin cash – de laatste is zich aan het voorbereiden op een controversiële hard fork vandaag (15 nov).

In het bijzonder wijzen marktgegevens erop dat XRP (ten tijde van dit schrijven) in het gevolgd van de huidige marktdaling de op één na grootste marktkapitalisatie voor cryptocurrencies heeft en ETH overtreft.

USDT, de stablecoin die meer algemeen bekend staat als tether, zag een opmerkelijke prijsdaling tot een dieptepunt van $ 0,95 op beurs Kraken, die een van de weinige handelsparen van het token tegen de Amerikaanse dollar aanbiedt.

Tether, naast andere stablecoins, is bedoeld om stabiliteit te houden ten opzichte van de Amerikaanse dollar, en gegevens van CoinMarketCap laten zien dat het token wordt verhandeld in het bereik van $ 0,96- $ 0,97.

Vanwege de dip in USDT is de BTC-marge op beurzen zoals Bitfinex, die tegen USDT handelt, gestegen tot meer dan $ 300. Met andere woorden, een enkele eenheid bitcoin kan nu worden gekocht voor $ 5.557 op Coinbase (een gereguleerde beurshandel met USD), terwijl dezelfde eenheid $ 5.870 USDT kost op Bitfinex.

Tags: No tags

Comments are closed.