Algoritmisch beleggen en Cryptovaluta

Aan het einde van de 7e eeuw werd de Perzische wiskundige Al-Chwarizmi geboren. Vermoedelijk is hij de grondlegger en naamgever van wat wij tegenwoordig Algoritmen noemen.

Toegepast op de beurs is algoritmisch beleggen een wiskundige methode het via een reeks instructies een bepaald doel tracht te bereiken. Door gebruik te maken van computers kunnen zeer complexe formules en enorm veel data ontzettend snel door deze systemen verwerkt worden. Doel is een beweging vroeg te signaleren en van die kennis gebruik te maken door een stukje mee te lopen. Snelheid is hierbij van het grootste belang, in nanoseconden worden transacties uitgevoerd.

Er zijn inmiddels duizenden systemen op basis van algoritmen actief op de beurzen. De resultaten zijn afhankelijk van de kwaliteit en lengte van de formules, de en aannames die daarin verwerkt zijn én de mate van beweeglijkheid van de markt die gevolgd word heeft.

De beste resultaten worden bereikt wanneer het aantal variabelen in de formule klein is en de bewegingen groot zijn.

Cryptovaluta zoals Bitcoin zijn bij uitstek geschikt voor beleggen met een algoritmisch systeem. De koersen worden nauwelijks beïnvloed door al die zaken die aandelen wel beïnvloeden zoals seizoenen, jaarcijfers, omzetten enzovoort. Dat maakt het aantal stappen in de formules beperkt en dus de mogelijke reactiesnelheid hoog. Bovendien zijn de bewegingen in de koersen van cryptovaluta groot. De koers van Bitcoin noteert regelmatig bewegingen van meer dan 10 procent per dag!

Wij voorzien een explosieve groei van het aanbod van producten die gebruik maken van Algorimisch beleggen in Cryptovaluta zoals Bitcoin.

Tags: No tags

Comments are closed.