Cryptovaluta kopen of alleen handelen?

De claim een Guru te zijn op het gebied van Cryptovaluta en Algoritmen wordt al te gemakkelijk gemaakt.

Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Je hebt veel lagere transactiekosten dan de aandelenmarkt al is het niet zeker hoe het algo-spel eruit gaat zien vanwege minder regels / compliance. Wanneer u voltijds werkt bij een bedrijf dat aandelen verhandelt, moet u gewoonlijk een overeenkomst ondertekenen waardoor u geen afzonderlijke aandelen in uw persoonlijke portefeuille kunt kopen zonder voorafgaande kennisgeving en goedkeuring. Hierdoor zullen de grootbanken voorlopig aan de zijlijn blijven.

Voordat algoritmen als gereedschap voor beleggingsbeslissingen bruikbaar worden moeten een aantal hordes genomen worden.

De eerste is het verkrijgen van historische gegevens. Veel van de gratis gegevens die u op internet kunt vinden, hebben hiaten: ontbrekende dagen of te veel tijdsintervallen. Wanneer u dagen mist, is dat natuurlijk slecht, maar zelfs als je gegevens per uur hebt, is het niet per se ideaal, omdat cryptoprijzen zo veel vluchtiger zijn dan traditionele markten. Zo verdubbelde de koers van ZEC een maand of twee geleden binnen 30 minuten. De beste strategieën hanteren een interval in data van 1-5 minuten.

Een andere overweging is dat veel van de altcoins nog steeds erg jong zijn. Bijvoorbeeld, eth en ltc waren amper op de radar tot een paar maanden geleden toen ze plots opbliezen. Altcoins hebben onlangs 50% van het marktaandeel van crypto-handel overtroffen, maar u zult slechts een paar maanden aan gegevens hebben om op terug te vallen bij het vinden van een ritme. Zelfs met dat in gedachten zijn de gegevens niet echt representatief omdat de marktomstandigheden twee maanden geleden of zelfs vorige week een heel ander beeld gaven dan dat je alleen uit prijsgegevens kon afleiden. Dit betekent dat elk algoritme dat wordt ontwikkeld, geen goede voorspeller is voor de

huidige marktomstandigheden, tenzij u verwacht dat alles jaar na jaar blijft groeien zoals tot nu toe het geval was.

Wat dan wel?

Waar iedere traditionele belegger aan moet wennen is dat de bewegingen in Cryptovaluta zo heftig zijn dat ze nauwelijks geschikt zijn voor een buy-and-hold strategie. Veel meer voor de hand liggend is mee te lopen om stijgingen en als het even kan ook op de dalingen die deze valuta bijna dagelijks meemaken. Dat is voor de individuele belegger niet te doen maar voor professionele partijen wel. Een beroepsgroep die al jaren haar boterham verdient met kortlopende transacties zijn Traders. Een positie wordt zelden langer dan een dag aangehouden, vaker is het minutenwerk.

Ja, het is een uiterst volatiele markt. Juist die beweeglijkheid herbergt naast grote risico’s ook enorme winstkansen. Sommige Traders maken resultaten van tientallen procenten per maand.

Met een beperkt gedeelte van het vrije vermogen instappen in deze markt kan de stabiliteit in de portefeuille verhogen mits dit met beleid gebeurt. Professionals zullen dan ook aandacht besteden aan het in beeld brengen van uw gehele financieel plan zodat onverantwoorde risico’s worden gemeden.

Het is dus een kwestie van het vinden van een professionele partij die ook in deze ontluikende markt al enige ervaring kan aantonen en objectief de geboekte resultaten én gelopen risico’s kan laten zien.

Tags: No tags

Comments are closed.