trump-again

De onrust op de markten wordt gevoed door Twitter

Donald Trump heeft het beleefde advies genegeerd van zijn partijgenoot Bob Corker om over belangrijke zaken voortaan ‘niet meer te communiceren in 140 tekens’. Nauwelijks een dag na de oproep van de senator, liet Trump dinsdag weten dat niemand hem ooit van zijn getwitter kan afhouden. Zolang hij president is, benadrukte Trump, zal hij blijven twitteren om zijn bijna 32 miljoen volgers en zijn aanhangers te laten weten wat hij op zijn lever heeft.

In december vorig jaar, nog voor zijn inauguratie meldde de NOS dan zijn echtgenote, Melania, in een interview met CBS het volgende verklaarde; Ze gaf toe dat ze haar man ook wel eens heeft aangesproken op zijn tirades op Twitter. “Soms luistert hij wel, soms niet. Het brengt hem af en toe in de problemen”, zei ze. “Hij is volwassen en kent de consequenties. Ik geef alleen mijn mening. Hij bepaalt zelf wat hij daarmee doet.”

Dat alles went is inmiddels wel bewezen.

Steeds minder nieuwsstations besteden aandacht aan zijn ge-Twitter. Na een periode waarin ieder bericht als belangrijk werd gezien en een aankondiging van zaken die aanstaande zijn weet inmiddels iedereen dat de berichten met een behoorlijke dosis zout genomen moeten worden. Het blijft meestal bij retoriek zonder gevolgen. De aanvankelijke verontwaardiging slaat langzaam om in lethargie.

Toch blijft het opletten! Ongenuanceerde berichten van een slecht geïnformeerde persoon die desondanks door 32 miljoen mensen bijna dagelijks gelezen worden beïnvloeden hoe dan ook de opinie. In ieder geval worden de Twitterberichten van Donald Trump op de voet gevolgd Beurshandelaren en Traders die met de bewegingen die ze veroorzaken hun voordeel doen.

Comments are closed.